Étkezés a versenyeken

Hazai versenyekkel és egyéb rendezvényekkel kapcsolatos témák

Étkezés a versenyeken

HozzászólásSzerző: AirArms » 2012.03.06. 09:13

Szerintem jobb lenne ha a versenyeken nem meleg ebéd és ezért a nevezési díj kevesebb lenne. A MK 1. forduló előnevezése mutatja, hogy sokan lemondták. A versenyek kezdetén sem volt de mindenki megoldotta.
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
AirArms
MFTSZ versenyző

Re: Étkezés a versenyeken

HozzászólásSzerző: cíca30 » 2012.03.06. 09:25

AirArms írta:Szerintem jobb lenne ha a versenyeken nem meleg ebéd és ezért a nevezési díj kevesebb lenne. A MK 1. forduló előnevezése mutatja, hogy sokan lemondták. A versenyek kezdetén sem volt de mindenki megoldotta.

Úgy látom a tavalyi versenyeken senkinek nem okozott problémát. Talán az idei év biztos a gazdasági helyzet miatt rosszabb. Mindenki gondolja át mit engedhet meg magának a pénztárcája. Én egyet értek veled, ne legyen meleg étkeztetés. Sok gondtól, és problémától mentesül egy szakosztály, több energia marad a versenyekre :up: :)
Cica
HFT:Steyr LG110FT MTC Viper
FT:Daytate MK4GP Nikko Stirling
cíca30

HozzászólásSzerző: Sam6 » 2012.03.06. 09:30

Szerintem meg kár lenne elvenni a lehetőségét. Eddig is úgy volt, hogy ha nem kértél, nem fizettél. Ezután sincs ez másként. De ha reggel ötkor elindulok egy versenyre és este 7-re érek haza, akkor hadd egyek már meleg kaját napközben. Ha meg megnézed, hogy kik nem igényelnek kaját, akkor láthatod, hogy szinte mindenki max egy órás útra lakik és megoldja otthon.
Sam6
MFTSZ Elnök

HozzászólásSzerző: AirArms » 2012.03.06. 09:31

cíca30 írta:
AirArms írta:Szerintem jobb lenne ha a versenyeken nem meleg ebéd és ezért a nevezési díj kevesebb lenne. A MK 1. forduló előnevezése mutatja, hogy sokan lemondták. A versenyek kezdetén sem volt de mindenki megoldotta.

Úgy látom a tavalyi versenyeken senkinek nem okozott problémát. Talán az idei év biztos a gazdasági helyzet miatt rosszabb. Mindenki gondolja át mit engedhet meg magának a pénztárcája. Én egyet értek veled, ne legyen meleg étkeztetés. Sok gondtól, és problémától mentesül egy szakosztály, több energia marad a versenyekre :up: :)

Az ebéd kérdése nem új dolog már volt vita többször róla. Szerintem jobb lenne a kisebb nevezési díj és egyszerűbb verseny szervezés miatt.
AirArms
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: paja » 2012.03.06. 09:40

Természetesen ez jó dolog, pláne ha figyelembe vesszük a messziről jött sport társakat, de ebből nem kéne üzletet csinálni!
Meg lehet kérdezni a Szilágyi Sanyikát , ö hogyan tud felszolgálni, bagóért ( max 800) egy levest+ egy főételt!
Úgy , hogy nem akar a versenyzőkön meg gazdagodni!
Mi Budaörsre kiszállítással egyűt is megússzuk 1000 ft reggelivel!
Szóval akinek nincs kedve (rendező) bíbelődni ezzel, az ne kínáljon, de a többieknek hagyja meg a lehetőséget a kulturált , nem haszonleső versenyek rendezésére!

VÉRNYÚL
:evil:
SCHMIDT & BENDER FOREVER
Anschütz 9015 FT

Szaros MARCH
paja
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: loksi67 » 2012.03.06. 10:56

esetleg egy ötlet: ha jol ertesültem akkor majdnem minden nagyobb települesen letezik ebed hazhozszallitas. mi lenne ha a versenyszervezö szerezne egy etlapot es pl amikor befizetjük a versenydijat akkor mindenki kivalasztja hogy szeretne e rendelni vagy sem es ha igen akkor mit. egy bizonyos összeg felett mar nem fizetünk a kiszallitasi költsegert sem. evöeszközt mindenki tud magaval hozni, max egy olyan hely kell ahol le tudunk ülni es kulturaltan el tudjuk fogyasztani az ebedet.
loksi67

HozzászólásSzerző: Dino » 2012.03.06. 11:33

paja írta:Mi Budaörsre kiszállítással egyűt is megússzuk 1000 ft reggelivel!

Mert, rendeztek versenyt? :evil: :evil: :evil:

Én is örülök, ha van helyben kaja, de ha nincs, megoldom. Csak legyen lemondható, mert rossz kajáért nem szeretnék kötelezően fizetni. Meg vannak páran, akik nem ehetnek meg akármit, ezt azért figyelembe kell vennie a rendezőnek.
HFT/FT: Daystate Panther - Edgar Bros 10x42
HFT: Daystate MK4St - Edgar Bros 10x42
Dino
MFTSZ Elnök

HozzászólásSzerző: gombi022 » 2012.03.06. 23:36

Látom, ma sem tudtok aludni-:)))))
gombi022
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Boli » 2012.03.07. 13:09

Sam6 írta:Szerintem meg kár lenne elvenni a lehetőségét. Eddig is úgy volt, hogy ha nem kértél, nem fizettél. Ezután sincs ez másként. De ha reggel ötkor elindulok egy versenyre és este 7-re érek haza, akkor hadd egyek már meleg kaját napközben. Ha meg megnézed, hogy kik nem igényelnek kaját, akkor láthatod, hogy szinte mindenki max egy órás útra lakik és megoldja otthon.

:up: Egyetértek Sanyival.
Az én kérdésem annyi volt, hogy nem kívánok a családomtól távol egy szombati ebédet enni, ha az ilyen sokba kerül, hiszen 30 perc alatt hazaérek és a családdal eszek. Kérdésem annyi volt, hogy megoldható-e a versenyzés étkezés nélkül. Erre a választ megkaptam, regisztráltam is mindkét versenyre meleg étkeztetés nélkül.

Emellett azért szeretném megjegyezni, hogy nem értek egyet ezzel az árképzéssel:
    1. Mi kerül egy egytálétel+sütemény menüben 1500 forintba?
    2. Ha egy hozzátartozóm elkísér, miért kerül neki többe az étkezés (nekem 1000, hozzátartozónak 50%-al több :?: :?: :netovabb: )
    3. Mi köze van a versenyszervezésnek az étkezéshez? Legyen már különválasztva a kettő! Hogy kerül az étkezés árába a 60 cél megvásárlása :?: :?:
    4. A VB már bebizonyította, hogy nagyon rossz keverni ezeket a költségeket

Ezt szinte minden évben átrágjuk már! Nem újkeletű a probléma. A gond az, hogy egyre kevesebb a versenyző a versenyeken, de ennek ellenére egyre drágább a résztvétel. Biztosan így kell további versenyzőtársakat is elriasztani?
Ha egy versenyző elmegy a megrendezett eseményre és ne adj'Isten elkíséri a felesége és gyereke, akkor a 3 fős család 1 tál ételes étkezése 4.000 forint! Ebből 1000 forint csak azért, mert hozzátartozó :?: Szerintetek ilyen irányba kell mennünk, tényleg?

Én a következőt javasolnám:
    1. Szövetség határozza meg a versenyszervezés díját. Helyi versenyre is és MK, illetve OB versenyre is
    2. Természetesen MK/OB a nagyobb szervezés miatt magasabb lenne.
    3. Ásványvíz (télen tea) + hideg reggeli (pogácsa vagy zsíroskenyér/kolbász/szalonna, stb) legyen benne a verseny nevezési díjában
    4. Emellett kristály tisztán és érthetően mindenki opcióként tegye mellé, hogy milyen plussz étkezést biztosít mennyi pénzért.

Ennek az lenne az eredménye, hogy mindenki tudná, helyszíntől függetlenül, hogy mennyibe kerül egy-egy verseny és előre tudna tervezni, kalkulálni. Nem lennének felesleges kérdések (amit jelen esetben én tettem fel) hogy résztvehetek-e egy versenyen meleg étkeztetés nélkül is, vagy sem, továbbá nem befolyásolná a versenyen való részvételét az étkezés esetleges magas költsége, mint ahogy azt a jelen esetben is láttuk.
El tudná mindenki dönteni, hogy melyek azok a versenyek, ahol akár a távolság miatt, akár a jóidő vagy jó társaság miatt, illetve az árat is mérlegelve igénybe venné-e a helyi étkezést.
Nem utolsó sorban az is gyorsan kiderülne, hogy mennyire van a jövőben a meleg étkeztetésre szükség, ha opcióként a többség megrendeli, vagy sem. Ha a meleg étkezés úgyis egy helyi étteremben zajlik, akkor oda el tudnak menni a versenyzőtársak saját szervezésben is a verseny után....
Boli

HozzászólásSzerző: AirArms » 2012.03.07. 14:15

paja írta:Mi Budaörsre kiszállítással egyűt is megússzuk 1000 ft reggelivel!
Szóval akinek nincs kedve (rendező) bíbelődni ezzel, az ne kínáljon, de a többieknek hagyja meg a lehetőséget a kulturált , nem haszonleső versenyek rendezésére!

Egyet értünk az árban és abban is, hogy legyen ebéd normális áron ha a rendező így dönt.
AirArms
MFTSZ versenyző

Következő

Vissza: Versenyek és egyéb események