FT+HFT Turul Kupa 3. forduló és Sziluett verseny

Hazai versenyekkel és egyéb rendezvényekkel kapcsolatos témák

Re: FT+HFT Turul Kupa 3. forduló és Sziluett verseny

HozzászólásSzerző: Medveczki Zoltán » 2013.04.14. 22:13

Sajnos nem tudtam elmenni családi okok miatt szombaton Tatabányára, így nem teljesen vagyok képben a versennyel kapcsolatban, bár amikor tehetem majd minden versenyre elruccanok ( még akkor is, ha vannak akik szerint nehezen megközelíthető ) akár FTSz, akár MDLSz, de azért a véleményem a kedves 'Kick' nevű sporttárshoz a következő:
1. a versenykiírásban egy betű nem utal arra, hogy FT/HFT szabálykönyv szerinti verseny;
2. ha nagyon kötöd a karóhoz véleményed, akkor nem csak az egyik oldal, de a versenyzői kötelezettség oldalát is vizsgáld meg ( sportorvosi?, egyesületi tagság, fegyver teljesítmény mérése-igazolása?, szövetségi tagság?, versenyengedély?, időmérés? )
3. minden nem szövetségi versenyen van valami csavar a versenyekben, ( hurkapálca lövés, 6mm-es cél ( ami PCP-vel is nehéz feladat még NM versenyzőknek is! ), mikulás lövés, és még sorolhatnám.
4. Akinek nem tetszett tavaly a versenyek egyhangúsága ( azonos célok, távok, stb ) azok nem szidták, hanem nem mentek el, ezzel is mutatva az érdektelenséget;
5. vannak célok, amik nehezen borulnak, ezt mindenki tudja, még sem replikázik, ezt tudomásul vettük, elfogadjuk itt Tatabányán, ( Menj el Debrecenbe és lőj a visszafelé hajló célokra, akkor majd kíváncsi leszek a véleményedre azokkal kapcsolatban)
6. Ezeket a versenyek örömlövészetként élik meg a sporttársak és némi edzésnek;
7. FT/HFT együttes versenyeken képtelenség annyi célt kitenni, hogy az mindenkinek erős és ugyanakkor színvonalas legyen, ( Ha nem hiszed gondolj a célok árára csak, ami nem olcsó portéka
8. Egyetlen Field Target versenyen sem volt még robbanó fegyveres lövészet, ezért mért nem reklamálsz?
9. FT/HFT versenyeken a sziluett figura lövése sem szabályos hivatalosan, ez is kiverte a biztosítékot?, Ha igen akkor lehet szabályosan kirakni és sziluett szabályok szerint lőni, kíváncsi lennék az elért eredményekre.
10. lehet szabályos HFT versenyt rendezni úgy, hogy vért izzadsz a célok leküzdésében, úgy, hogy még nem is lesznek távol vagy kicsi KZ-vel. ( Kérdezz meg olyan versenyzőt, aki volt külföldi pl. lengyel versenyeken, majd rájössz, hogy mi a nehéz )
11. rugós fegyverrel is lehet kiemelkedő eredményeket elérni, csak gyakorolni kell ( és igaz ez viszont PCP/PCA fegyverekre is fordítva, hogy lehet szart is jó technikával. Nem mindegy ki van a fegyver azon végén, amelyik nem köpködi az ólmot! )
12. és utoljára hagytam, de még lehet sorolni dolgokat, Paya hozzászólását a figyelmedbe ajánlom, ha Ő valamit pozitívan jellemez, akkor azt érdemes megvizsgálni, Ő az aki a legkritikusabb a pályákkal kapcsolatban ( főleg, ha nem Ő építi :respect: )

Befejezésül azért azt tanácsolnám, hogy 6-7 verseny után nem biztos, hogy hasonló hangnemű kritikát fogalmaznék meg a helyedben. Gyakorolj, versenyezz, figyelj, tanulj és ha már úgy érzed tudsz valamit akkor szólj, de addig csak elásod magad a többi versenyző előtt és elég rossz úgy eredményeket elérni, ha a tapasztaltabbak nem segítenek, sőt netán figyelnek és minden szabálytalanság miatt pontlevonásban részesítenek.
Medveczki Zoltán

HozzászólásSzerző: AJ74 » 2013.04.14. 23:19

Jó kis verseny volt Béla!

Ne törődj az ilyen hozzászólásokkal. Feleslegesen ne is koptasd a klaviatúrát a válaszokkal.
Nem volt könnyű, de kell a kihívás. Ettől lehet fejlődni.
Steyr LG 110 Nikko Diamond
AJ74
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: kriszb » 2013.04.15. 02:42

kick írta:Ha nem akarok 16J PCP-vel lőni, rohadjak meg ugye? :-(((

Talán nem szükséges, ha figyelembe veszed, hogy technikai sport révén a technika fejlődésével a versenyek szervezése, kivitelezése, szabályai is változnak. És ez legkevésbé a szervezők kizárólagos, egyedüli, mindent figyelmen kívül hagyó döntése, inkább a résztvevők kiszolgálásának figyelembe vételével közösen, egyesületen belül, vagy országos szinten kialakított közös döntés. Ez valóban nem jelent minden légpuskásra egyenlő esélyeket.
Én szeretnék egy krosszmotor ülésén ülve a motorral keresztben kaparva leborítani minden célt a lőtéren, de a szabályok ezt nem engedik. Neked van lehetőséged az általad birtokolt puskával néhány versenyen a szervezők szabályai szerint részt venni.
A részvétel rugós puskával egyetlen versenyen sem kötelező, és nem minden versenyen megengedett.

A kategória nem a szervezők, hanem a résztvevők miatt maradt ki...
Amennyiben szükségesnek érzed ezen kategória számára több, egyenlőbb, más egyéni szabályok szerinti verseny létrehozását, ahhoz minden lehetőséged megvan, cselekedj, ne kritizálj!

Sajnos, egy lassan a versenysportból kihulló kategória mellet próbálsz kardoskodni, egyáltalán nem a legmegfelelőbb stílusban!!
kriszb

HozzászólásSzerző: Dino » 2013.04.15. 09:44

kick írta:A rugós(7.5)esélytelen!

Érdekes, a Balla Zsoltinak szokott sikerülni, gyakran a PCP-seket is elkalapálva. Igaz, többet gyakorol és kevesebbet dumál (bár ez sem igaz mindig :evil:)

A 6mm-es célokat meg 32J-al sem könnyebb lelőni, mint 7,5-el...
HFT/FT: Daystate Panther - Edgar Bros 10x42
HFT: Daystate MK4St - Edgar Bros 10x42
Dino
MFTSZ Elnök

HozzászólásSzerző: kick » 2013.04.15. 11:13

AirArms írta:
kick írta:
A múltkor te is azt mondtad,sok a 80% a rugósnak!
Ezek a 'kihívások" gyakorlatilag csak nektek lőhetőek!(eséllyel)A rugós(7.5)esélytelen!
Azért nem értem a nehezítést a HFT-ben, mert még soha nem láttam senkitől 150 pontra lőtt pályát!
Az már nem is kihívás?

Még egyszer válaszolok. Ez egy FT+HFT verseny volt, van 16J FT-HFT és 7.5J FT-HFT kategória. Külön rugós nincs mert induló csak elvétve van. És nem csak nálunk de más hasonló versenyeken is. Kivétel Debrecen környéke mert ott még vannak rugós puskások. Ezért nem is értem,hogy mi bajod van, a HFT 7.5J kategóriában bármilyen puskával lehetett indulni ami 7.5J és az esélyek is egyformák. Az eddigi versenyeken indultak már többen is rugós puskával (szerintem ezen is volt rajtad kívül is) és nem panaszkodtak ezerrel a verseny után. Tényleg vannak nehéz célok de mindenkinek azok és már sok versenyen kint voltak. Olvasd el legközelebb a versenykiírást.

OK!Kösz Béla!Megértettem! :fejetfalba:
kick

HozzászólásSzerző: AirArms » 2013.04.15. 12:49

A vitatott versenyen a kicsi 7mm cél bónusz cél volt ezért volt nagyobb távon a megszokottól. A következő versenyen nem lesz bónusz cél, de a forgópisztoly marad de fémcélokra. Így nem kell majd matekozni, leesik akkor talált és ezt még a versenykezelő is elviseli.
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
AirArms
MFTSZ versenyző

Előző

Vissza: Versenyek és egyéb események