HFT MK6

Hazai versenyekkel és egyéb rendezvényekkel kapcsolatos témák

Re: HFT MK6

HozzászólásSzerző: Zo-Lee » 2012.10.16. 19:57

kojak írta:Akkor valami csodának kell történni,mert még Dabason sem voltak FT MK kupán 30-an.
Az pedig erős ország közép.

De ugye nem mondod komolyan ,hogy egy HFT MK forduló kielégítő létszáma 6 fő!!????? :shock:
Anschütz 2002 SA,Hawke Air Max 3-9x40 OA
Zo-Lee
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: kojak » 2012.10.16. 20:41

Zo-Lee írta:
kojak írta:Akkor valami csodának kell történni,mert még Dabason sem voltak FT MK kupán 30-an.

De ugye nem mondod komolyan ,hogy egy HFT MK forduló kielégítő létszáma 6 fő!!????? :shock:

Én nem az FT-t és HFT-t hangsúlyoztam, hanem a hangsúly az MK fordulón van. Országos szinten a 30 fő is kevés, de nagyon örülnék neki ha lenne. :D
kojak

HozzászólásSzerző: AirArms » 2012.10.16. 20:45

Zo-Lee írta:

Sajnos az üzemanyag ára miatt egyre nehezebben jutnak el sokan a versenyekre, úgy látszik még az MK fordulókra is. Nem a versenyzési kedv csökkent :( :(
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
AirArms
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Medveczki Zoltán » 2012.10.16. 22:21

AirArms írta:
Zo-Lee írta:

Sajnos az üzemanyag ára miatt egyre nehezebben jutnak el sokan a versenyekre, úgy látszik még az MK fordulókra is. Nem a versenyzési kedv csökkent :( :(

Ebben csak részben értek egyet veled Béla bátyám. Amikor 20-30%-al kevesebb volt a nafta ára, akkor majdnem mindenki egy-egy kocsival érkezett. Most hiába irkálnak be a telekocsi rovatba, hogy van 1-2 hely nincs jelentkező ( még díjmentesen sem ). Arról nem is beszélve, hogy vagyunk néhányan, akik nem fogadnak el a másiktól térítést, még így sem megy a telekocsi. Az pedig, hogy egy FT OB-n alig érte el a 30 főt az meg azért példátlan. Még emlékszem a 40-60 fős versenyekre. Talán az érdektelenségben is keresendő a probléma vagy talán máshol? Mindenkinek van saját problémája, programja a hétvégékre, és talán az is visszatartó erő, hogy sokan eredménytelenségükben feladják, vagy azt mondják, hogy drága felszerelésre nem telik, az olcsóval meg nem ér el eredményt és akkor minek menjen. Hogy Paya barátunk szavait ismételjem '.... nehezemre esik, de el kell ismernem... ', hogy Sas Feri és Szilágyi Sanyiék hazai versenyeken való VK. indulásuk erkölcsileg is példamutató.
Ennyi gondolat fért belém.
Medveczki Zoltán

HozzászólásSzerző: foxpro » 2012.10.17. 00:00

kojak írta:
Maximus írta:
Komi hol vagy? :tasli:
...meg a dunán-túliak

Mi vagyunk a rendezők.
FT-ek vagyunk ,de lövünk mi is .Aki FT-és akar jönni szívesen látjuk nevezésdíj nélkül ,mert az MK. kupák légyszáma drasztikusan le csökkent. Ha már pályát építünk legyen ki használva. Ebéd mindenkinek lesz aki igényli.

Mint írod FT-sek vagytok, de senki nem jött tőletek az FT OB-ra!
Most meg csodálkozol, hogy hft mk-ra kevesen mennek?
Valószínűleg ugyanaz az oka, amiért ti sem mentek
máshova. Úgyhogy elég a helyiek felé intézni egy ilyesmi körkérdést, az ok felkutatására...
foxpro

HozzászólásSzerző: AirArms » 2012.10.17. 08:24

Medveczki Zoltán írta:Ebben csak részben értek egyet veled Béla bátyám. Amikor 20-30%-al kevesebb volt a nafta ára, akkor majdnem mindenki egy-egy kocsival érkezett. Most hiába irkálnak be a telekocsi rovatba, hogy van 1-2 hely nincs jelentkező ( még díjmentesen sem ). Arról nem is beszélve, hogy vagyunk néhányan, akik nem fogadnak el a másiktól térítést, még így sem megy a telekocsi. Az pedig, hogy egy FT OB-n alig érte el a 30 főt az meg azért példátlan. Még emlékszem a 40-60 fős versenyekre. Talán az érdektelenségben is keresendő a probléma vagy talán máshol? Mindenkinek van saját problémája, programja a hétvégékre, és talán az is visszatartó erő, hogy sokan eredménytelenségükben feladják, vagy azt mondják, hogy drága felszerelésre nem telik, az olcsóval meg nem ér el eredményt és akkor minek menjen. Hogy Paya barátunk szavait ismételjem '.... nehezemre esik, de el kell ismernem... ', hogy Sas Feri és Szilágyi Sanyiék hazai versenyeken való VK. indulásuk erkölcsileg is példamutató.

Igazad van szerintem nem csak az üza. ár hanem lehet még több oka is annak, hogy egyre kevesebben indulnak a versenyeken még az MK fordulókon is.
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
AirArms
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Maximus » 2012.10.17. 10:48

AirArms írta:
Medveczki Zoltán írta:Ebben csak részben értek egyet veled Béla bátyám. Amikor 20-30%-al kevesebb volt a nafta ára, akkor majdnem mindenki egy-egy kocsival érkezett. Most hiába irkálnak be a telekocsi rovatba, hogy van 1-2 hely nincs jelentkező ( még díjmentesen sem ). Arról nem is beszélve, hogy vagyunk néhányan, akik nem fogadnak el a másiktól térítést, még így sem megy a telekocsi. Az pedig, hogy egy FT OB-n alig érte el a 30 főt az meg azért példátlan. Még emlékszem a 40-60 fős versenyekre. Talán az érdektelenségben is keresendő a probléma vagy talán máshol? Mindenkinek van saját problémája, programja a hétvégékre, és talán az is visszatartó erő, hogy sokan eredménytelenségükben feladják, vagy azt mondják, hogy drága felszerelésre nem telik, az olcsóval meg nem ér el eredményt és akkor minek menjen. Hogy Paya barátunk szavait ismételjem '.... nehezemre esik, de el kell ismernem... ', hogy Sas Feri és Szilágyi Sanyiék hazai versenyeken való VK. indulásuk erkölcsileg is példamutató.

Igazad van szerintem nem csak az üza. ár hanem lehet még több oka is annak, hogy egyre kevesebben indulnak a versenyeken még az MK fordulókon is.

:idea: ...esetleg egy-két szponzor hiánya?! :idea:
Kíváncsi lennék, hogy ki hány kört futott ebben az ügyben?! (tisztelet a kivételnek, mert tudok próbálkozásról)
Maximus
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Medveczki Zoltán » 2012.10.17. 12:22

Maximus írta:
AirArms írta:

Kíváncsi lennék, hogy ki hány kört futott ebben az ügyben?! (tisztelet a kivételnek, mert tudok próbálkozásról)

Kedves Maximalis Barétom!
Nem értem, hogy jön ide a szponzor kérdése? ( legalábis szorosan véve ) Mire gondolsz?
Dijjazás?, Technika biztosítása? Uti- és szállásköltség finanszírozása? Ez nem szövetségi feladat, esetleg lehetne egyesületi kérdés, de azt az egyesület felé kellene kiabálni, hogy csipkedje magát az illetékes. Kinek-kinek magának kellene ezeket intézni ( bár a hazai törvények erre nem adnak túl nagy lehetőséget és mozgáskört a cégeknek, magánszemélyeknek - Lásd az adótörvényünket! -). Ha meg nemzetközi versenyzésről lenne szó az pedig más lapra tartozik. Szonzor jelenléte nem oldja meg a nagyobb létszám jelenlétét.
Medveczki Zoltán

HozzászólásSzerző: Maximus » 2012.10.17. 13:11

Medveczki Zoltán írta:
Maximus írta:

Kedves Maximalis Barétom!
Nem értem, hogy jön ide a szponzor kérdése? ( legalábis szorosan véve ) Mire gondolsz?
Dijjazás?, Technika biztosítása? Uti- és szállásköltség finanszírozása? Ez nem szövetségi feladat, esetleg lehetne egyesületi kérdés, de azt az egyesület felé kellene kiabálni, hogy csipkedje magát az illetékes. Kinek-kinek magának kellene ezeket intézni ( bár a hazai törvények erre nem adnak túl nagy lehetőséget és mozgáskört a cégeknek, magánszemélyeknek - Lásd az adótörvényünket! -). Ha meg nemzetközi versenyzésről lenne szó az pedig más lapra tartozik. Szonzor jelenléte nem oldja meg a nagyobb létszám jelenlétét.

Szia!

Aha, valami olyasmire gondoltam, hogy a díjazás vonzóbbá tenné a versenyeket. (lásd HW Kupa) Nem vagyok a hazai törvények szakértője, így nem tudom, hogy mit lehet tenni avagy mit nem, de gondolom kajtatni, érdeklődni nem TILOS. ...és én erre gondoltam
Ha a színvonalat egy-egy szponzorációval lehetne emelni, biztosan nagyobb kedvvel jönnének el a "második" versenyükre az újoncok is (amiből pedig nagyon kevés van). Mert azért azt lássuk be: ott ahol színvonalasabb versenyekhez szoktak a sporttársak, nem igazán van gond a létszámmal!
...és ezt nekem nem esik nehezemre leírni, csak egyszerűen elismerem
Maximus
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Dino » 2012.10.17. 16:18

Rajtam ne múljon, neveztem. Ha nem lesz 16-os kategória, akkor VK puskát tesztelek.
HFT/FT: Daystate Panther - Edgar Bros 10x42
HFT: Daystate MK4St - Edgar Bros 10x42
Dino
MFTSZ Elnök

ElőzőKövetkező

Vissza: Versenyek és egyéb események