Balti Kupa - 2012 - Litvánia
21 hozzászólás
• Oldal: 1 / 3 • 1, 2, 3
Balti Kupa - 2012 - Litvánia
Az alábbi levelet kaptam (bocs, nem volt még időm lefordítani):
Hello,
The Lithuanian FT/HFT club "Orinukas" invites shooters to participate in "FT/HFT Baltic Cup 2012" in order to popularize field target shooting in Europe, strengthen friendly relationships and keep a good athletic shape.
The event will take place on June 29-30 and July 1 2012 at "Vollit" shooting range near Šiauliai. The competition will consist of three stages. The registration fee for the 3 days FT/HFT Baltic Cup 2012 is 35 EUR.(120 Lt.) Food on the shooting range: There will be a big tent set up right at the shooting range.
A professional catering company will prepare the food on site. You can have extra breakfast on the basis of fee for service (the Hotel prices normally include breakfast as well).
The buffet will be operating the whole day. Prices for food on shooting range: Lunch 4.5 euro(15 Lt.) Gala dinner 14.5 euro(50Lt.) Please register on this site http://www.airguns.lt/bc2012/
Registered shooters http://www.airguns.lt/bc2012/scorecard.php
Best regards,
Marijus Vaicius
Hello,
The Lithuanian FT/HFT club "Orinukas" invites shooters to participate in "FT/HFT Baltic Cup 2012" in order to popularize field target shooting in Europe, strengthen friendly relationships and keep a good athletic shape.
The event will take place on June 29-30 and July 1 2012 at "Vollit" shooting range near Šiauliai. The competition will consist of three stages. The registration fee for the 3 days FT/HFT Baltic Cup 2012 is 35 EUR.(120 Lt.) Food on the shooting range: There will be a big tent set up right at the shooting range.
A professional catering company will prepare the food on site. You can have extra breakfast on the basis of fee for service (the Hotel prices normally include breakfast as well).
The buffet will be operating the whole day. Prices for food on shooting range: Lunch 4.5 euro(15 Lt.) Gala dinner 14.5 euro(50Lt.) Please register on this site http://www.airguns.lt/bc2012/
Registered shooters http://www.airguns.lt/bc2012/scorecard.php
Best regards,
Marijus Vaicius
AA-TX200HC + Sightron SIII 10-50x60
-

doki - MFTSZ versenyző
Re: Balti Kupa - 2012 - Litvánia
Annyit hozzátennék a meghíváshoz, hogy idén először lesz 7,5J kategória indítása is, ha lesz elegendő jelentkező, és indítanak HFT versenyszámot is 16J-7,5J, ami megin újdonság. Jelenleg már van nevezés ebben a kategóriában is. Lassan törzsvendégként el tudom mondani, hogy ezek a BC versenyek nagyon jó hangulatúak és profin szervezettek voltak. Az út kb 17-18 óra Budapestről. ( az én tempómban, ami alig haladja meg a csiga tempóját, Paya tempójában ez kb 15 óra - oda vissza
- )
-

Medveczki Zoltán - Hozzászólások: 399
Medveczki Zoltán írta:Annyit hozzátennék a meghíváshoz, hogy idén először lesz 7,5J kategória indítása is, ha lesz elegendő jelentkező, és indítanak HFT versenyszámot is 16J-7,5J, ami megin újdonság. Jelenleg már van nevezés ebben a kategóriában is. Lassan törzsvendégként el tudom mondani, hogy ezek a BC versenyek nagyon jó hangulatúak és profin szervezettek voltak. Az út kb 17-18 óra Budapestről. ( az én tempómban, ami alig haladja meg a csiga tempóját, Paya tempójában ez kb 15 óra - oda vissza- )
Ha tényleg lesz 7,5J akkor én megyek.
Steyr LG 110 Nikko Diamond
- AJ74
- MFTSZ versenyző
AJ74 írta:Medveczki Zoltán írta:Annyit hozzátennék a meghíváshoz, hogy idén először lesz 7,5J kategória indítása is, ha lesz elegendő jelentkező, és indítanak HFT versenyszámot is 16J-7,5J, ami megin újdonság. Jelenleg már van nevezés ebben a kategóriában is. Lassan törzsvendégként el tudom mondani, hogy ezek a BC versenyek nagyon jó hangulatúak és profin szervezettek voltak. Az út kb 17-18 óra Budapestről. ( az én tempómban, ami alig haladja meg a csiga tempóját, Paya tempójában ez kb 15 óra - oda vissza- )
Ha tényleg lesz 7,5J akkor én megyek.
A verseny kiírási oldal linkje: http://www.airguns.lt/bc2012/invitation.php
nevezés: http://www.airguns.lt/bc2012/registration.php
-

Na ez első napon túl volnánk. Ennyi sípszó a világon nincs ami ma volt. Ilyenkor szokták mondani, hogy a tavalyi jobb volt. A pályák nem túl messziek voltak, kb. 8-10 cél volt 40m felett, de a KZ-k mérete marad 10mm-es többségben és azok is 10-30m távra kirakva, hagy szokja a spori a gondoskodást. Eredményeket felteszik valamikor, majd megírom. Szerencsére nics tikkasztó meleg, úgy 20-25 fok, és a szél is elcsendesedett.
-

Medveczki Zoltán írta:Na ez első napon túl volnánk. Ennyi sípszó a világon nincs ami ma volt. Ilyenkor szokták mondani, hogy a tavalyi jobb volt. A pályák nem túl messziek voltak, kb. 8-10 cél volt 40m felett, de a KZ-k mérete marad 10mm-es többségben és azok is 10-30m távra kirakva, hagy szokja a spori a gondoskodást. Eredményeket felteszik valamikor, majd megírom. Szerencsére nics tikkasztó meleg, úgy 20-25 fok, és a szél is elcsendesedett.
Szia Maci!
A szúnyogokkal mi a helyzet?
Egyedül mentél?
-

gombi022 - MFTSZ versenyző
Az eredménytábla: http://www.airguns.lt/bc2012/scorecard.php
Szóval nem csak a németeknél van gond, van itt is. Simán lövik ahogy esik úgy puffan, nem érdeklik a számozás, és a hibás célokat is bemondásra beírják az orosz versenyzők. Ha reklamálsz, és nem tudod bizonyítani, akkor 3 pont mínusz. Szóval ez most nem olyan, mint az eddigiek.
Szóval nem csak a németeknél van gond, van itt is. Simán lövik ahogy esik úgy puffan, nem érdeklik a számozás, és a hibás célokat is bemondásra beírják az orosz versenyzők. Ha reklamálsz, és nem tudod bizonyítani, akkor 3 pont mínusz. Szóval ez most nem olyan, mint az eddigiek.
-

Maci, milyen puska az a M2? Esetleg fénykép?
HFT/FT: Daystate Panther - Edgar Bros 10x42
HFT: Daystate MK4St - Edgar Bros 10x42
HFT: Daystate MK4St - Edgar Bros 10x42
-

Dino - MFTSZ Elnök
Na a második nap is eltelt. Ma megismerhettük a balti célok alsó mérettartományát. Ízelítöleg:
7mm 7,5m-en, 13m-en és 15m-en ( Béla céljai jutottak eszembe, de Nála legalább lehetett látni KZ-t, itt nagyon nem, mert az első lövés után teljesen homogén lett a sziluettel, amit szürkére festettek a jól láthatóság kedvéért.
10mm 22m-en és 25-en
összesen 2db 40mm-es cél azok 48,8 és 52m-en
a többi 15-20-25mm átlagban 28-45m távolságban. Ma sztyeppei lövészet volt így mindenki a napon aszalódott egész nap. Kicsit javult a sípszók mennyisége, de azért akadt mára is. Bogarakról annyit, hogy szúnyog az nincs, de bögöly ( tanultabbak kedvéért bagócs ) az van annyi mint ..., szóval annyi és akkorák, hogy ha megcsípnek egy hétig ihatjuk a vörösbort, hogy pótlás legyen.
Ehhez hozzájött a kellő napsütés ( árnyékban 32fok ) és a sztyeppét tépő litván szél, amivel nem tudtam mit kezdeni. Csak a "Nyírfácska" népdal jutott az eszembe, mikor hol bokor hol fácska volt. A pátyi szél az kutya f....a ehhez a szélhez. Állót támasztékból sem lehetett ( a másik társad melléd állt, hogy elkapjon, ha feldönt a löket ) lőni. Szóval soha nem hittem volna, de visszakívántam a pátyi szellőt.
Ami hab volt a tortán az a Litván légierő bemutatója MIG-29-sek kb 150-200m magasan teljes gázzal húzatva a lőtér felett, ( ez egyébként egy katonai lőtér ahol gyakorlatozni szoktak a szárazföldi és légierők is, és néha úgy hetente éleslövészetet tartanak ), már csak az hiányzott volna, hogy valaki légi támogatást kérjen-kapjon, szóval nagyon gáz volt. Nézőként sokan élvezték, de lövés közben kissé zavaró volt a mozgó föld és a fülsiketítő robaj. ( megjegyzem hamar elmentek kb fél órát voltak ott - biztos megijedtek a nemzetközi légfegyveres bagázstól
- ). Ma megjelent egy díszvendég is, nem tudom kivolt, mert csak mindenkivel végig pacsizott és már tovább állt. Valami hallja kend lehetett, mert a Litvánok nagyon körbe zsongták. Na mára ennyit.
7mm 7,5m-en, 13m-en és 15m-en ( Béla céljai jutottak eszembe, de Nála legalább lehetett látni KZ-t, itt nagyon nem, mert az első lövés után teljesen homogén lett a sziluettel, amit szürkére festettek a jól láthatóság kedvéért.
10mm 22m-en és 25-en
összesen 2db 40mm-es cél azok 48,8 és 52m-en
a többi 15-20-25mm átlagban 28-45m távolságban. Ma sztyeppei lövészet volt így mindenki a napon aszalódott egész nap. Kicsit javult a sípszók mennyisége, de azért akadt mára is. Bogarakról annyit, hogy szúnyog az nincs, de bögöly ( tanultabbak kedvéért bagócs ) az van annyi mint ..., szóval annyi és akkorák, hogy ha megcsípnek egy hétig ihatjuk a vörösbort, hogy pótlás legyen.
Ehhez hozzájött a kellő napsütés ( árnyékban 32fok ) és a sztyeppét tépő litván szél, amivel nem tudtam mit kezdeni. Csak a "Nyírfácska" népdal jutott az eszembe, mikor hol bokor hol fácska volt. A pátyi szél az kutya f....a ehhez a szélhez. Állót támasztékból sem lehetett ( a másik társad melléd állt, hogy elkapjon, ha feldönt a löket ) lőni. Szóval soha nem hittem volna, de visszakívántam a pátyi szellőt.
Ami hab volt a tortán az a Litván légierő bemutatója MIG-29-sek kb 150-200m magasan teljes gázzal húzatva a lőtér felett, ( ez egyébként egy katonai lőtér ahol gyakorlatozni szoktak a szárazföldi és légierők is, és néha úgy hetente éleslövészetet tartanak ), már csak az hiányzott volna, hogy valaki légi támogatást kérjen-kapjon, szóval nagyon gáz volt. Nézőként sokan élvezték, de lövés közben kissé zavaró volt a mozgó föld és a fülsiketítő robaj. ( megjegyzem hamar elmentek kb fél órát voltak ott - biztos megijedtek a nemzetközi légfegyveres bagázstól
-

Dino írta:Maci, milyen puska az a M2? Esetleg fénykép?
Ma Simonov-val voltam egy csoportban, ő ezt használja. Amit hibázott, azt saját maga szúrta el, nem volt baja a fegyverrel. Szinte a Daystate MK3-ra hasonlít, a sebessége állítólag nagyon stabil +/- 1m/s-en belül van, 120 lövést tud leadni vele egy töltéssel. Az ágyazása nem tetszik. Holnap megpróbálok csinálni egy -két képet róla. De inkább a Steyr LG100-ak használják többen, arra esküsznek.
-

21 hozzászólás
• Oldal: 1 / 3 • 1, 2, 3