2011.04.30. - 05.01.: NEFTA Classic!!!

Külföldi FT és HFT versenyekkel kapcsolatos témák

2011.04.30. - 05.01.: NEFTA Classic!!!

HozzászólásSzerző: maestro » 2011.01.06. 16:41

Ha egy angol lövő csak egyetlen versenyen vehetne részt egész évben, a legtöbben ezt választanák. Idén rendezik meg 21. alkalommal az északkeleti régió, a NEFTA nagy versenyét. A legtöbb angol versennyel ellentétben, amelyekhez szövetségi tagság vagy akár kvalifikáció is szükséges, ez a verseny nyílt, csak időben kell rá jelentkezni, mert hamar betelnek a helyek. Nagyon javaslom minden magyar kollégának, aki komolyan gondolja az FT-t.

A verseny helyszíne az Emley Moor klub lesz, ez Leeds és Sheffield között van fél úton, (itt megtalálható). Laza erdős terep, apróbb domborzati trükkökkel, változatos szélirányokkal. Az ellátás a szokásos, hamburgeres bódé lesz kint.

Maga a verseny két napos, mindkét nap 40 FT és 40 sziluett célt kell meglőni. Az FT-célok a szokásos angol nehézségi szintűek, 4 álló és 4 térdelő céllal, itt-ott a határ fölé is kihelyezve. A sziluettek a nemzetközi távokon vannak kirakva (csirke 18 m, disznó 28 m, pulyka 33 m, kos 41 m). A versenyzőket párokba osztják és ezek a párok együtt lövik végig a két napot. A társaság három turnusba van osztva, egy FT, egy sziluett és egy pihenő forduló jut mindenkinek, naponta más-más időben kiosztva. Emiatt mindig van egy nagy társaság, akik piknikelnek, sokan hozzák a családot is. Folynak az adásvételek is, hiszen az egész országból összegyűlnek itt a kollégák.

Az FT verseny lebonyolítása a szokásos, időmérés van, de amúgy semmi különös. A sziluett lövését vezénylik: 15 másodperc töltés és felkészülés, 2,5 perc lövés az 5 célra, aztán 1 perc pihenő, így kell lenyomni a 40 célt. A díjazás igen sokrétűen történik: díjazzák a legjobb FT eredményeket, a legjobb sziluettet és persze az összesítettet. A sziluetteknél külön díjak is vannak: kis kitűzőket kap az, aki le tudta szedni mind az 5 vagy 10 állatot egy sorban. Aki 5-ből egyet sem lő le, az egy kacsát kaphat... A szponzorok igazán kitesznek magukért, komoly mennyiségű puskát és távcsövet lehet nyerni, plusz minden egyéb kiegészítőt. Tovább növeli a nyerési esélyeket, hogy a nevezéskor lehet nevezni 2 fős párokba és 4 fős csapatokba, amelyeket szintén díjaznak az összesített eredmény alapján, de hármasával véletlenszerűen is összesorsolnak embereket, és őket is értékelik a versenyben kvázi csapatként. A lényeg, hogy mindenki vihessen haza valamit a végén.

Aki szereti a kihívásokat, annak itt a helye! Ami a technikai részleteket illeti, még nem hirdették meg a jelentkezést, de amint lesznek friss hírek, itt jelzem. A nevezési díj 20 font, amit csekken kell befizetni előre, ebben tudok segíteni, valamint szálláskeresésben és utazási infókkal is.
maestro

Re: 2011.04.30. - 05.01.: NEFTA Classic!!!

HozzászólásSzerző: Dino » 2011.01.06. 22:24

Nekem itt Q sok kacsám lenne...

Köszi a beszámolókat!
HFT/FT: Daystate Panther - Edgar Bros 10x42
HFT: Daystate MK4St - Edgar Bros 10x42
Dino
MFTSZ Elnök

HozzászólásSzerző: doki » 2011.01.12. 12:32

maestro írta:Ha egy angol lövő csak egyetlen versenyen vehetne részt egész évben, a legtöbben ezt választanák...

Köszi az infot, ha lesz több, írj!!! Hátha el tud menni valaki.
AA-TX200HC + Sightron SIII 10-50x60
doki
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: maestro » 2011.01.12. 15:53

doki írta:Hátha el tud menni valaki.

Hátha?!? Ezek szerint akkor nem hangsúlyoztam ki eléggé: aki egy kicsit is komolyan veszi az FT-t és szeretné személyesen átélni az egyik legszínvonalasabb és garantáltan a legjobb hangulatú angol versenyt, az már most spóroljon az útra, szervezze a szabadságot és gyakorolja a sziluetteket! Ez a verseny nem lehet kérdés.

Én még annyit tudok segíteni, hogy ha összejön egy kisebb csapat, a klubunkban talán össze tudok hozni egy kis barátságos magyar-angol edzőversenyt előtte lévő pénteken, ráhangolódásként. Kirakunk 20 célt, sziluetteket és lehet nyomatni.
maestro

HozzászólásSzerző: Medveczki Zoltán » 2011.01.12. 18:14

maestro írta:
doki írta:Hátha el tud menni valaki.

Hátha?!? Ezek szerint akkor nem hangsúlyoztam ki eléggé: aki egy kicsit is komolyan veszi az FT-t és szeretné személyesen átélni az egyik legszínvonalasabb és garantáltan a legjobb hangulatú angol versenyt, az már most spóroljon az útra, szervezze a szabadságot és gyakorolja a sziluetteket! Ez a verseny nem lehet kérdés.

Én még annyit tudok segíteni, hogy ha összejön egy kisebb csapat, a klubunkban talán össze tudok hozni egy kis barátságos magyar-angol edzőversenyt előtte lévő pénteken, ráhangolódásként. Kirakunk 20 célt, sziluetteket és lehet nyomatni.

Ritkán szoktam anyagias lenni, de a hazai versenyzők között 1 kezemen megszámolom, aki ezt be tudja vállalni. ( Olasz + Lengyel + Német + a hazaiak + a kötelező MDLSZ ) Ennek alapján elég szűkös kis magyar csapatra van kilátás.
Medveczki Zoltán

HozzászólásSzerző: maestro » 2011.01.12. 23:07

Hát, ez is egy hozzáállás.

Ugyan, számolj már utána: a nevezés 20 font, ha négyen ülnek egy autóba, az oda-vissza útra fejenként 60 euró üzemanyag és 15 euró a komp, szállás Angliában fejenként 40 font a két éjszakára. A kaja igen olcsó, csak üdítőt és sört kell otthonról hozni. Kb. 40-45 ezerből kijön ez a hétvége. Én tényleg mindenben segítek, mit mikor kell megrendelni, hol olcsó tankolni át egész Európán, Angliában is intézek mindent. De hát nem akarásnak nyögés a vége...
maestro

HozzászólásSzerző: Medveczki Zoltán » 2011.01.12. 23:46

maestro írta:Hát, ez is egy hozzáállás.

Ugyan, számolj már utána: a nevezés 20 font, ha négyen ülnek egy autóba, az oda-vissza útra fejenként 60 euró üzemanyag és 15 euró a komp, szállás Angliában fejenként 40 font a két éjszakára. A kaja igen olcsó, csak üdítőt és sört kell otthonról hozni. Kb. 40-45 ezerből kijön ez a hétvége. Én tényleg mindenben segítek, mit mikor kell megrendelni, hol olcsó tankolni át egész Európán, Angliában is intézek mindent. De hát nem akarásnak nyögés a vége...

Nem kötekedésből írtam, csak úgy. Itt nem a nem akarásról van szó, hanem az időről és az anyagi lehetőségek végességéről! Ha jobban ismernéd a hazai versenyzőket akkor érezhetnéd, hogy a leg többen már a hazai versenyeket is nehezen oldják meg.Visszatérve a NEFTAra, azért 40-45 édes kevés. 4 fő nem igen fér el fegyverrel mindennel egyetemben egy kocsiban, 1600km ( oda-vissza ez kb 7 tankolás! :!: ) és legalább 20 óra vezetés :( tehát ez mindjárt 2 plusz nap, és minimum 1 nap pihenés verseny előtt, szóval ez 5 nap. Mérnök létedre lehetnél pontosabb. :respect:
És még ezen kívül van legalább egy 5 napos verseny, a VB, egy legalább 2 napos OB, ha a német és lengyel versenyeket leszámoljuk. Szal 12 napra kevés család mondja hogy 'Menjél szívem, majd mi elmegyünk a Mekibe addig'.
Tényleg nem kötekedésből, és részemről köszönet a segítségért, szívesen élnék is vele, de sok az idei verseny így is. :respect: :respect:
Medveczki Zoltán

HozzászólásSzerző: Pilátus » 2011.01.12. 23:56

Egy "jól" menő lámpagyáros igazán megtehetné,hogy patronáljon egy kis csapatot :evil: Kocsit meg talán kaphatnánk tesztvezetésre egy nagyvonalú ToJÓta :) kereskedésből.Sőt még talán profitálhatnánk is az útból mivel tele rakhatnánk a platót az itteni E(gyenletlen)V(áltózó sebesség)2(percenként) tulajok púskáival,úgy is évente(többször) küldözgetik ki ezeket Angliába egy kis "stabilitásra" :evil: :evil: :evil:
Pilátus

HozzászólásSzerző: maestro » 2011.01.13. 00:15

Hidd el, hogy tudom, miről beszélek. Egyszer-kétszer megjártam már az utat Angliába és vissza... Jóval kevesebbet fogyaszt a kocsi, ha 90-nel tempomattal beállok két kamion közé és nem rohanok az autópályán. A vezetés nem gond, egymást váltjuk és így szállás sem kell út közben. Tankolni Ausztria két szélén érdemes, de nem a pálya mellett, Németországban lehetőleg nem, Belgiumban sajnos éjjel csak a pálya mellett lehet, és Calais-ban a komp előtt, de akkor csordultig. Angliában csak amennyit nagyon muszáj (most 440 Ft a gázolaj!), üres tankkal kell visszaérni a komphoz. A kompra hetekkel előtte kell jegyet venni a weben, akkor még gombokért van, míg helyben a többszöröse! Angliában szinte végig pályán lehet menni, 117 km/h a limit, szóval nincs rohanás. A traffipaxok előre ki vannak táblázva.

Szóval, elindulsz csütörtök reggel, péntek hajnalban ott vagy a kompnál, délelőtt itt a Midlands csücskében. Aznap délután már lehet nyomatni egy edzést, szombat-vasárnap a verseny. Aztán este vissza a komphoz, és hétfő estére otthon is vagy. A kiruccanás 5 nap, de csak két éjszakára kell szállást fizetni. A költség meg tényleg annyi, amit írtam. Nekem egy oda-vissza útra 240 euró a tankolás, ugyanis csak 4 tank kell hozzá.

B+, én egy egyszerű WL-fordulóért és két edzésnapért is megcsináltam ezt az 5 napos utat, az utolsó fillérjeimből is, mert fontosnak tartottam és valóban az is volt, rengeteget tanultam abban a pár napban is. A NEFTA Classic pedig egy országos nagy verseny, ott van a helyiek színe-java. De hadd ne könyörögjek már, aki akar, majd jön. Majd szólok, ha lehet jelentkezni.
maestro

HozzászólásSzerző: maestro » 2011.01.13. 00:16

Na igen, péntek délutánra fakultatív program lehet egy látogatás a Daystate és/vagy AirArms gyárban is...
maestro

Következő

Vissza: Külföldi versenyek