2011. július 15-17 FT Balti Kupa - Vöru, Észtország

Külföldi FT és HFT versenyekkel kapcsolatos témák

Re: 2011. július 15-17 FT Balti Kupa - Vöru, Észtország

HozzászólásSzerző: FTi » 2011.07.16. 23:49

nymus írta:Őszinte GRATULA Maci és köszönjük a tudósítást!
Biztonságos utat hazafelé!
Üdv, Nymus.

Szerintem még nem jön haza, annyira azért nem szerepelt rosszul eddig :wink:

Hajrá Maci!
Linas Burvys még mindig a Pro Sport+nagynikko kombinációval nyomja?
Ja, és üdvözlöm Kaidut!
FTi
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Zo-Lee » 2011.07.17. 09:05

Nagyon szép eredmény ,gratulálok.
Köszi a beszámolót.
Anschütz 2002 SA,Hawke Air Max 3-9x40 OA
Zo-Lee
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Medveczki Zoltán » 2011.07.17. 15:56

Akkor a végeredmény: 13. helyezés és némi bosszankodás. Most éreztem át Bálint Zoli érzelmét a tatabányai affér után. Akkor a mi napról:
Szokástól eltérően ma nem esett az eső reggel, helyette ide költözött valami északi tornádó. A mai pályák rémálmomba valók napsütötte sztyeppéről a sötét őserdőbe lőni nem kimondottan élvezetes dolog, de ma ezt a meglepit tartogatták számunkra. Már a 80 fokba való felfelé lövés sem okozott igazán meglepetést, ezt már vártuk. Amit viszont nem az az erős szél ami a helyi szokásnak megfelelően nem lehetett tudni honnan fog fújni a lövés pillanatában. Az éjszakai nyugalmasság ma sem volt másképpen mint tegnap, így még fáradtabban bandukoltam a lőtéren. Sajnos ez másra is igaz volt ( előző este elfogyasztott vodka hatása lehetett, mert az oroszok nagyot mulattak állítólag.) és egy jól irányzott lépéssel sikerült belerúgnia a fegyvertartómba ami megadta a további lehetőséget a hibák gyarapítására. Ugyan kimehettem korrigálni, de ez ebben a szélben halottnak a beöntés jelleggel bírt. Szóval a jó kezdés után sikerült beállítanom a alsó csúcsomat. Ugyan nem lettem volna dobogós, de 4-5 ponttal többet tudtam volna gyűjtögetni. Nem baj, több is veszett Mohácsnál. A helyiek együttérzéssel biztattak, de ez sokat nem segített. Nos a pályák, ahogy írtam nem éppen voltak versenyző barátiak, és ez azért látszott a mai eredményeken is. Voltak erdei lőállások az elmúlt napokból maradva, ahol emlékezetes áglövések eredményeként mára kissé megtépázták a fákat, de ez nem sokat segített a dolgon. Valahogy ezt az őserdőt napalmmal lehetne versenyzőbaráttá tenni, de meg lehet szokni. A lő pozíciók java viszont kint volt egy füves területen szikrázó napsütésben a célok pedig jól elbújtatva a sűrű sötét északi erdőben, és persze ezek is feketék voltak, a jól láthatóság kedvéért. Most ügyeltek az előző napok morgolódásai miatt a célok számozására, így azok legalább a célok közelében voltak, bár a sötétben nem sokat segített ez sem. A mai nap valahogy kevésnek bizonyult a 40-es célok száma, többségben voltak a 15-20-25-ösek ( vagy csak a szűkítők billentek be ). A legkedvesebb célom ( lehet, hogy lesz róla kép is ), az egy fán volt elhelyezve, amit sem ülve, sem állva, de még térdelve sem lehetett lőni, egyetlen pozíció volt a hanyattfekvő lövés 80 fokban felfelé 18m távolságra. Volt egy másik cél is ami megzavarta a lelkivilágom, de most okulva a tegnapból óra állítást kértem és egy versenybírót, hogy mondja meg, mit is kell lőni. Szóval ez egy körte alakú cél volt és a KZ nem volt más, mint a szárán elhelyezett levélke, ami hosszra kb 40mm, de szélességre elérte 20mm-et no és ezt persze hogy térdelve kellett lőni. Kicsit értetlen volt a bíró, hogy ezen mit nem tudtam, de szerencsére hamar megbeszéltük a dolgot, hogy nálunk ilyen nincs ( mint minden jó ember lyukba szeretünk lőni, nem kívülre ) és ez számomra ismeretlen cél volt, ugyan volt rajta egy kis sárga petty a többit már lekoptatta az előttem lövők találata. Szóval mindig tanul az ember fia. ( Olaszoknál gondolom majd a pizza tetejéről kell az olivabogyeszt lelőni ). A verseny közepére azért megérkezett az eső is, bár csak néhány percig tartott, de sikerült az amúgy is párás levegőt még elviselhetőbbé tenni a partra vergődött halaknak és egyéb kopoltyúsnak, de az alapvetően tüdős ember számára már közelített a fulladásos közeghez. Ennek megfelelően megjelentek a különböző méretű és agresszivitású repkedő, mászkáló vérszívó egyedek is, ami már úgy hiányzott mint púpos embernek a hátba verés.
Szóval mindezek ellenére nagyon kellemes és főleg tanulságos 3 napos verseny volt. Jól látszott a felkészülés, a szervezés s a rengeteg munka az előkészítésben és lebonyolításban egyaránt. Azt kell, hogy mondjam a tavalyi eredményeket alapúl véve, hogy nagyon sokat fejlődtek a balti versenyzők. Lehet, hogy most már némelyiket azonos szinten kell majd kezelni az angolokkal, németekkel. Kiemelném Kosztyát, aki meg is nyerte a versenyt ( Ripley-vel lőtt ), az eredménye magáért beszél!
Nos ennyi volt, ennyit tudtam az idén produkálni itt a balti országok kupáján, bár kisebb külső segítséggel, de sokkal jobbra most nem futotta. Talán jövőre. És egy kicsit jobban felkészülve.
Üdv mindenkinek, találkozunk otthon az Országos Bajnokságon.
Medveczki Zoltán

HozzászólásSzerző: doki » 2011.07.17. 20:19

Maci, gratula! Vigyázz magadra hazafelé is.
AA-TX200HC + Sightron SIII 10-50x60
doki
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Medveczki Zoltán » 2011.07.17. 22:37

Medveczki Zoltán

HozzászólásSzerző: Gayer Attila » 2011.07.18. 07:15

Medveczki Zoltán írta:A végeredmények: http://balticcup2011.airguns.ee/results/?j=1

Gratula ügyes vagy, szép volt Zoli ! :jolvan:
FT:WaltherLG-90 + Niko S. 6-24X56
Gayer Attila

Előző

Vissza: Külföldi versenyek