FT VB 2015 aug. 20-23. Litvánia
Re: FT VB 2015 aug. 20-23. Litvánia
Na, akkor vegyük sorra...
Ezek a TX-ek és HW-k már nem gyári állapotúak, és csak a gyári állapotra igaz az 1. számú megállapítás. Szóval hibás következtetés
Elég sokan lőnek Express-sel, többek között én is, és nagyon jó a szórása. Nem azért lőttem csak annyit, amennyit, mert rossz volt a goló, hanem főleg azért, mert jobban mozgott a kezem, mint kellett volna...
Tévedés, ez éppen hogy nem rúgós, csak rugós. De te is tudod, hogy többet számít az, aki mögötte van.
A Hawke itt szereplő típusát nem ismerem, bár jónak mondják, viszont a Bushnell 8-32 simán felveszi a versenyt a nagy Nikko-val, szerintem sokkal jobb képe van, mint a Nikko-nak 32x nagyításon (az 50x-hez képest meg pláne). Még a sötétben lévő célok sem szoktak neki problémát okozni, csak egy gond van vele: mászik a szálkereszt a hőmérséklettől függően függőleges irányban. Ezen pár célom elment, de összességében jól lehetett kezelni.
Lásd az elejét...
Hmm, ha ezt egy bíró látta volna, simán lenullázza az eredményét. Itt a VB-n csak az volt a szabályos, ha a térd érte a talajt. Még azért is szóltak, hogyha a lábfej nem pontosan függőleges volt, hanem 76.3°-os szögben dőlt, sőt még azért is (pontot is akartak elvenni miatta), ha a felgyűrődött ülőpárna hozzáért a versenyző combjához oldalról.
A bírók szokatlanul kemények voltak, betű szerint akarták betartatni a szabályokat, ennek sok pontlevonás volt a végeredménye. A cső lővonalon lévő túllógását még a kb. 50°-os szögben lőhető, a közeli fán lévő célnál is nagyon figyelték, ahol elég nehéz volt ennek megfelelni - a Kalmár család tudna mesélni...
És olyan kedvesek voltak, hogy csak az adott lőállás befejezése után jöttek oda, és vették el többnyire mindkét pontot
kick írta:1;a TX jobb a HW-tól!![]()
2;az express könnyű a 16J-hoz?
Ezek a TX-ek és HW-k már nem gyári állapotúak, és csak a gyári állapotra igaz az 1. számú megállapítás. Szóval hibás következtetés
Elég sokan lőnek Express-sel, többek között én is, és nagyon jó a szórása. Nem azért lőttem csak annyit, amennyit, mert rossz volt a goló, hanem főleg azért, mert jobban mozgott a kezem, mint kellett volna...
paja írta:https://www.youtube.com/watch?v=dol5hINvyZU
Ez a rúgós!A Többi,,,,,,,,,,,,
Tévedés, ez éppen hogy nem rúgós, csak rugós. De te is tudod, hogy többet számít az, aki mögötte van.
vargapali írta:Nekem az volt érdekes a táblázatból, hogy elég sokan csak max 30 körüli nagyítású csővel lőttek.
A Hawke itt szereplő típusát nem ismerem, bár jónak mondják, viszont a Bushnell 8-32 simán felveszi a versenyt a nagy Nikko-val, szerintem sokkal jobb képe van, mint a Nikko-nak 32x nagyításon (az 50x-hez képest meg pláne). Még a sötétben lévő célok sem szoktak neki problémát okozni, csak egy gond van vele: mászik a szálkereszt a hőmérséklettől függően függőleges irányban. Ezen pár célom elment, de összességében jól lehetett kezelni.
Maximus írta:1. 5 HW van az első 10-ben vs 3 TX
2. Nem téged kérdeztek!
Lásd az elejét...
Maximus írta:Egyébként az helyes lőpozíció egy kötelező térdelő pozícióban?
Hmm, ha ezt egy bíró látta volna, simán lenullázza az eredményét. Itt a VB-n csak az volt a szabályos, ha a térd érte a talajt. Még azért is szóltak, hogyha a lábfej nem pontosan függőleges volt, hanem 76.3°-os szögben dőlt, sőt még azért is (pontot is akartak elvenni miatta), ha a felgyűrődött ülőpárna hozzáért a versenyző combjához oldalról.
A bírók szokatlanul kemények voltak, betű szerint akarták betartatni a szabályokat, ennek sok pontlevonás volt a végeredménye. A cső lővonalon lévő túllógását még a kb. 50°-os szögben lőhető, a közeli fán lévő célnál is nagyon figyelték, ahol elég nehéz volt ennek megfelelni - a Kalmár család tudna mesélni...
És olyan kedvesek voltak, hogy csak az adott lőállás befejezése után jöttek oda, és vették el többnyire mindkét pontot
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FTi 2015.08.25. 23:15-kor.
Ok: .
-

FTi - Adminisztrátor
-

FTi - Adminisztrátor
Felírtam az általam mért céltávokat, hátha érdekel valakit:
https://goo.gl/N8Ta0t
(amik üresen maradtak, azokat sajna elfelejtettem felírni)
https://goo.gl/N8Ta0t
(amik üresen maradtak, azokat sajna elfelejtettem felírni)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FTi 2015.08.26. 01:41-kor.
-

FTi - Adminisztrátor
Maximus írta:
Egyébként az helyes lőpozíció egy kötelező térdelő pozícióban?
Nézd meg rendesen a képet mielőtt véleményezel!!! Nagyítsd ki!
Az óra még 2 perc 18 másodpercet mutat!
Nézd meg a kezét: a parallax keréken forgat, tehát még célt mér!!!
Ezt akár ülve is lehetne
Egyébként a bírók tényleg igen kemények (és néha bunkók is) voltak. A térdelőnél különösen.
Volt olyan, aki térdelő előtt odahívta a bírót és megkérdezte, hogy ahogy térdel az jó-e? (Hogy nehogy utólag elvegyenek pontot...)
Nézték, hogy a földön térdelsz-e, hogy a lábszárad a talpad vonalával 90 fokot zár-e be, hogy a lábujjaid visszahajtva előrefelé állnak-e, hogy véletlenül a lábszárad alá gyűrt párna nem púposodik-e fel oldalra, és nem ér-e a combodhoz (nagy párnák hátrányban). Nézték, hogy az alkarod eleje amivel az előagyat fogod nem ér-e hozzá a kiegészítő állítható alsó előagyhoz (már ha nem azt fogtad)...
Komolyan: majdnem olyan volt, mint egy jégkorcsolyás kötelező gyakorlat...
Betérdelsz a lőállásba, megméred, lelövöd, majd a bíró eldönti, hogy hány pontot ad rá: 0 vagy 1...
Mellettem lőtt egy orosz, aki olyan mérges lett erre, hogy végül párna nélkül lőtte a térdelőt...
De az álló sem volt sokkal jobb.
Ferdén elhelyezett karókkal jelzett lejtős lőállásban (jól kitaposva), azt nézték, hogy az elsütő és a cső között van-e a lővonal. Voltak sokan akiktől elvettek akár 2 pontot is, mert nem az első hiba után lőttek. Egyébként erre óvás is érkezett, mert a WFTF szabályköny csak azt írja kötelezően, hogy az elsütő billentyű nem lóghat be,a cső csak "lehetőség szerint" érjen be a vonalon...
Helyi szabálykönyv szöveges pedig nem volt, csak képes. A fotók meg nem voltak 100%-ban egyértelműek!!!
Mindenesetre elég frusztráló, hogy olyan dolgokra is kell figyelni, amikre nem nagyon szoktunk (eddig).
AA-TX200HC + Sightron SIII 10-50x60
-

doki - MFTSZ versenyző
FTi írta:vargapali írta:Nekem az volt érdekes a táblázatból, hogy elég sokan csak max 30 körüli nagyítású csővel lőttek.
Ugye sokan egyébként nem merik rátenni az oldal-parallaxos nagy nikkot a rugósra. (Egyébként bírja azt mondják). És akkor nem is marad már más értelmes cső, mint a Bushnell 8-32x es.
De ebben gyárliag nem mildot van, ezt át kell szereltetni...
Lenne még a Weaver T36x40, de az fix nagyítású, és szűk a látótere is, és néha nehezen lehet vele megtalálni a célt... (főleg ha izgulsz) ugyanis ezt precíziós lövésztre tervezték.
Egyébként is, az első parallaxos távcsővel pontosabban lehet mérni, mint az oldal parallaxossal, és hidegben-melegben nem állítódik el semmi a mérésnél (elvileg nincsen benne olyan forgó alkatrész).
Csak nagyon kényelmetlen... nagyon előre nyúlva mérsz, fel kell emelni, hogy leolvasd, stb.
AA-TX200HC + Sightron SIII 10-50x60
-

doki - MFTSZ versenyző
doki írta:Ugye sokan egyébként nem merik rátenni az oldal-parallaxos nagy nikkot a rugósra. (Egyébként bírja azt mondják). És akkor nem is marad már más értelmes cső, mint a Bushnell 8-32x es.
De ebben gyárliag nem mildot van, ezt át kell szereltetni...
Lenne még a Weaver T36x40, de az fix nagyítású, és szűk a látótere is, és néha nehezen lehet vele megtalálni a célt... (főleg ha izgulsz) ugyanis ezt precíziós lövésztre tervezték.
Egyébként is, az első parallaxos távcsővel pontosabban lehet mérni, mint az oldal parallaxossal, és hidegben-melegben nem állítódik el semmi a mérésnél (elvileg nincsen benne olyan forgó alkatrész).
Csak nagyon kényelmetlen... nagyon előre nyúlva mérsz, fel kell emelni, hogy leolvasd, stb.
A leolvasást érzem egyedül igazán kényelmetlennek, de ezen könnyen lehet segíteni egy apró kiegészítővel, utána pont olyan, mint az oldalkerékkel.
Viszont csak ülve lehet kényelmesen mérni vele, ezért mindent ülve mérek.
-

FTi - Adminisztrátor
Maximus írta:kick írta:1;a TX jobb a HW-tól!![]()
2;az express könnyű a 16J-hoz?
1. 5 HW van az első 10-ben vs 3 TX
2. Nem téged kérdeztek!
1;Na ja! Bronztól lefelé!
2;Én sem kérdeztelek téged!
-

kick - Hozzászólások: 87