MK 7. forduló FT záró verseny
Re: MK 7. forduló FT záró verseny
Nincs is baj a szabadidős tevékenységgel, de időben és térben szerintem illik elkülöníteni a versenysporttól.
Az MK és OB az legyen versenysport, vagy nem kellenek rá szabályok, amik már a versenyzés felé mutatnak, hogy párat kiemeljek, az ilyen versenyeken indulókra elvileg vonatkozó szabályokból:
1. Egyesületi tagság
2. Szövetségi versenyengedély
3. Érvényes sportorvosi (a 7,5J-soknak is kellene jelenleg is)
4. Fegyvertartási 7,5J fölött.
Ha csak ezt a pár szabályt nézem ez már túl mutat a szabadidős sport jellegen.
A szabadidős sportra az egyesületi rendezvények valók szerintem.
A szövetség dolga pedig a versenysport szervezése koordinálása. Különben minek kell egyáltalán a szövetség? Nem a szövetség építi a pályákat.
Ezért is van az hogy az MK-kat és az OB-t a szövetség írja ki a versenynaptárba és a rendezési jogot is a szövetség adja át az általa kiválasztott egyesületeknek.
Különben ha belelolvasok egy másik topikba itt, akkor látszik, hogy egy szabadidős versenyen is mekkora felháborodást vált ki 2 db hibásnak ítélt célt, akkor hol van itt a szabadidős szórakozás? Mintha az is véresen komolyra lett volna véve és mekkora vitát generált, még olyanok által is, akik ott sem voltak szabadidejükben szórakozni.
Az MK és OB az legyen versenysport, vagy nem kellenek rá szabályok, amik már a versenyzés felé mutatnak, hogy párat kiemeljek, az ilyen versenyeken indulókra elvileg vonatkozó szabályokból:
1. Egyesületi tagság
2. Szövetségi versenyengedély
3. Érvényes sportorvosi (a 7,5J-soknak is kellene jelenleg is)
4. Fegyvertartási 7,5J fölött.
Ha csak ezt a pár szabályt nézem ez már túl mutat a szabadidős sport jellegen.
A szabadidős sportra az egyesületi rendezvények valók szerintem.
A szövetség dolga pedig a versenysport szervezése koordinálása. Különben minek kell egyáltalán a szövetség? Nem a szövetség építi a pályákat.
Ezért is van az hogy az MK-kat és az OB-t a szövetség írja ki a versenynaptárba és a rendezési jogot is a szövetség adja át az általa kiválasztott egyesületeknek.
Különben ha belelolvasok egy másik topikba itt, akkor látszik, hogy egy szabadidős versenyen is mekkora felháborodást vált ki 2 db hibásnak ítélt célt, akkor hol van itt a szabadidős szórakozás? Mintha az is véresen komolyra lett volna véve és mekkora vitát generált, még olyanok által is, akik ott sem voltak szabadidejükben szórakozni.
-

foxpro - Hozzászólások: 681
Teljesen igazad van,de szerintem ez a papirforma.A valóság meg az hogy a verseny előtt és után mindenki jól kiröhögi magát,a verseny közben meg a szabályok betartásával igyekszik a technikai felkészültségének maximumát adni legyen az OB vagy egyesületi verseny.A szövetséggel kapcsoltban megállapitásodra nem reagálnék mert arra neked biztosan nagyobb rálátásod van mint nekem(nekem 0-a)A másik topicba irt kollégával speciel egy csapatban lőttem én lelőttem Ő nem.Velem is és szerintem már mindenkivel elöfordult hogy igy járt.Ez benne van minden versenyzésben.Ami a véresen komolyan generált vitát illeti azzal kapcsolatban meg: nagyobb volt a füstje mint a lángja.
foxpro írta:A szövetség dolga pedig a versenysport szervezése koordinálása. Különben minek kell egyáltalán a szövetség? Nem a szövetség építi a pályákat.
Egy ferdén bekapatott csavar száz rugós alátétnél többet ér!!!!
Achtung! achtung! eltünt egy német kisfiú.
-

hétésfél - MFTSZ versenyző
Gyula senki nem vette zokon, max a bohocozást
. Megértetük,
nem kell szerintem ezen tovább rugóznia senkinek.Béke!
Kellemes versenyzést kivánunk a résztvevőknek.
foxpro írta:60 db verseny van a versenynaptárban, abból mindössze 8 db olyan, ami kimondottan FT verseny(7 MK + 1 OB) marad 52 db. Ebből látható, hogy van bőven válogatni való a gyakorláshoz. Szinte minden hétre esik 1. Nem hiszem, hogy MK-t vagy OB-t kellene eltérő szabályokkal rendelkező szakágnak gyakorló versenynek tekintenie. Még akkor sem, ha ezt többen zokon veszik!
Mindenesetre én örülök és egyetértek a szervező döntésével!
Daystate MK3 PE 005
Hawke Airmax SR 12 6-18*44
JSB EE
Hawke Airmax SR 12 6-18*44
JSB EE
-

nzsolt18 - Hozzászólások: 390
írtam kis "szösszenetet", de segítettem Pistinek, és nem küldtem el.
csodálkozom, hogy az "élsport" és "szabadidős tevékenység" ellentéte újfent előkerült.
a "hangosaknak" javallanám a cavinton szedését, hátha visszaemlékeznek a szláviákra, lg-kre, suhl-okra. ha nem, hát nem.
"élsportot" nem lehet csinálni versenyengedéllyel. jól felépített rendszerrel igen.
és újfent csak azt tudom mondani: más az "ize" a hagymás-zsíros kenyérnek - már aki emlékszik rá.
csodálkozom, hogy az "élsport" és "szabadidős tevékenység" ellentéte újfent előkerült.
a "hangosaknak" javallanám a cavinton szedését, hátha visszaemlékeznek a szláviákra, lg-kre, suhl-okra. ha nem, hát nem.
és újfent csak azt tudom mondani: más az "ize" a hagymás-zsíros kenyérnek - már aki emlékszik rá.
-

norinco - Hozzászólások: 86
hétésfél írta:Teljesen igazad van,de szerintem ez a papirforma.A valóság meg az hogy a verseny előtt és után mindenki jól kiröhögi magát,a verseny közben meg a szabályok betartásával igyekszik a technikai felkészültségének maximumát adni legyen az OB vagy egyesületi verseny.A szövetséggel kapcsoltban megállapitásodra nem reagálnék mert arra neked biztosan nagyobb rálátásod van mint nekem(nekem 0-a)A másik topicba irt kollégával speciel egy csapatban lőttem én lelőttem Ő nem.Velem is és szerintem már mindenkivel elöfordult hogy igy járt.Ez benne van minden versenyzésben.Ami a véresen komolyan generált vitát illeti azzal kapcsolatban meg: nagyobb volt a füstje mint a lángja.
De okos vagy Jenő!!!!

VÉRNYÚL
SCHMIDT & BENDER FOREVER
Anschütz 9015 FT
Szaros MARCH
-

paja - MFTSZ versenyző
Na ne bohóckodjunk! Menjünk inkább lövöldözni!
-

kzozee - Hozzászólások: 635
nzsolt18 írta:Gyula senki nem vette zokon, max a bohocozást. Megértetük,
nem kell szerintem ezen tovább rugóznia senkinek.Béke!
Kellemes versenyzést kivánunk a résztvevőknek.
![]()
A bohóckodás nem HFT-re vonatkozott, hanem az említett betontuskó cipelésre és a hordó görgetésre.
Én ugyanúgy elismerem a HFT-t mint az FT-t. A HFT-nek Országos Bajnoka és Magyar Kupa győztese voltam 2009-ben. Az egy más kérdés, hogy 2011-ben abbahagytam.
Azzal sincs baj, ha odatéved egy-két versenyengedély nélküli ember egy MK-ra és versenyen kívűl indul.
Itt a problémát ott láttam, hogy egy FT MK versenyre invitálás -felhívás történt, más szakág (HFT) versenyzői felé, hogy itt aztán jót lehet gyakorolni és szórakozni.
Ezt nem tartom követendő példának és azért szólaltam fel ellene, mert tartok tőle, hogy gyakorlattá válik.
Egyébként annak sem örültem, hogy az MK-k taggyűlési döntés miatt újra összevonhatók helyi versenyekkel. Én általában, ha elindulok valamilyen kupán akkor, azt szeretem értékelhető azaz legalább az előírt darabszámban véghezvinni.
Ehhez képest idén több kupa sorozat értékelésében is szerepel a nevem, ahol én egyáltalán nem kívántam induli. (pl. Turul Kupa, DLSE Farsang Kupa) Mindez csak ezért, mert elmentem az ott tartott MK fordulóra. Feleslegesnek tartom továbbra is az összevonást.
Abban pedig bízok, hogy a jövőben szakágösszevonás továbbra sem történik meg MK fordulókon!
Persze értem én, hogy a szervezőknek jól jön a plusz pénz a kiírástól eltérő szakágasoktól is, de nem kötelező MK fordulót vállalni. Az egyesületi versenyeit viszont mindenki úgy éptheti fel, ahogy az neki jól esik. De a rendezők legyenek tisztában azzal, hogy szövetségi versenyeken kötelező a szabályok betartása, azért vannak leírva!
-

norinco írta:írtam kis "szösszenetet", de segítettem Pistinek, és nem küldtem el.![]()
"élsportot" nem lehet csinálni versenyengedéllyel. jól felépített rendszerrel igen.
![]()
Neked csak annyit zárszónak: Aki a múltat nézi állandóan és nem a jövővel foglalkozik, az a jelenben sem állja meg a helyét, nem hogy a jövőben! Szerencsére már nem tartunk ott, hogy sláviákkal lövöldözzünk 30 méterre egymás után kétszer is, mint az általad emlegetett hős időkben.
-

Csak azért mert sokat tanultam tőled Övegeském.Inkább add ki bőrkötésben az Öveges professzor a szlovák openen című regényedet.
Egy ferdén bekapatott csavar száz rugós alátétnél többet ér!!!!
-

hétésfél - MFTSZ versenyző
hétésfél írta:Csak azért mert sokat tanultam tőled Övegeském.Inkább add ki bőrkötésben az Öveges professzor a szlovák openen című regényedet.
VÉRNYÚL
SCHMIDT & BENDER FOREVER
Anschütz 9015 FT
Szaros MARCH
-

paja - MFTSZ versenyző
Vissza: Versenyek és egyéb események