HFT MK6

Hazai versenyekkel és egyéb rendezvényekkel kapcsolatos témák

Re: HFT MK6

HozzászólásSzerző: Medveczki Zoltán » 2012.10.17. 18:09

Maximus írta:
Medveczki Zoltán írta:Kedves Maximalis Barétom!
Nem értem, hogy jön ide a szponzor kérdése? ( legalábis szorosan véve ) Mire gondolsz?
Dijjazás?, Technika biztosítása? Uti- és szállásköltség finanszírozása? Ez nem szövetségi feladat, esetleg lehetne egyesületi kérdés, de azt az egyesület felé kellene kiabálni, hogy csipkedje magát az illetékes. Kinek-kinek magának kellene ezeket intézni ( bár a hazai törvények erre nem adnak túl nagy lehetőséget és mozgáskört a cégeknek, magánszemélyeknek - Lásd az adótörvényünket! -). Ha meg nemzetközi versenyzésről lenne szó az pedig más lapra tartozik. Szonzor jelenléte nem oldja meg a nagyobb létszám jelenlétét.

Szia!

Aha, valami olyasmire gondoltam, hogy a díjazás vonzóbbá tenné a versenyeket. (lásd HW Kupa) Nem vagyok a hazai törvények szakértője, így nem tudom, hogy mit lehet tenni avagy mit nem, de gondolom kajtatni, érdeklődni nem TILOS. ...és én erre gondoltam
Ha a színvonalat egy-egy szponzorációval lehetne emelni, biztosan nagyobb kedvvel jönnének el a "második" versenyükre az újoncok is (amiből pedig nagyon kevés van). Mert azért azt lássuk be: ott ahol színvonalasabb versenyekhez szoktak a sporttársak, nem igazán van gond a létszámmal!
...és ezt nekem nem esik nehezemre leírni, csak egyszerűen elismerem

Érdemes megnézni a Fekete Sólyom kupa eredményhírdetését. Ha az a sólyom nem motíváló, akkor semmi. Nos ilyen inpozáns ötletekkel lehet feldobni a versenyeket. Nem kell minden versenyre fegyvert stb. ajándékozni. Biztos vagyok benne, hogy jövőre mindazok, akik az idén eljártak Pátyra el fognak jönni. És ez egy a sok ötleteik közül. De könnyű úgy lezárni egy kupasorozatot, vagy OB-t, hogy gyorsan veszünk néhány kupát, oklevelet és a ráfordított idő le redukálva minimálisra, és gondolkozni sem kell. Nem tudom mennyi volt a három madárka, ez legyen az egyesület titka, de példamutató volt, hogy a sorozat bevételéből visszafordítottak egy-két emléktárgyra és egy szép díjra.
Na de a lényeg, ha megnézed a versenynaptárt láthatod, hogy minden versenyre nem lehet kimagasló díjjakat biztosítani, ezt senki nem tudja bevállalni. A sorozatok végén viszont lehet inpozáns díjjakat felmutatni.
De szerintem nem a díjjazáson múlik az érdektelenség. Bőven van anyagi és erkölcsi oldala egyaránt. Ameddig nem voltak kimagasló eredmények és főleg rendszeresen úgy sokkal többen látogatták a versenyeket. Most van fegyvernemenként és kategóriánként 5-6 sportoló, akiket megelőzni szinte lehetetlen ( főleg felkészülés nélkül ), és ekkor lép be a tipikus 'b.... meg medve a kaszádat... ' szindróma és inkább otthon puffogtatnak a sörösdobozra és egyéb célokra, vagy még azt sem, mert elment a kedvük az egésztől. De jó lenne, ha azok, akik úgy érzik érintettek ebben a dologban nyilatkoznának. Bár nem fog túl sok meglepit okozni.
Medveczki Zoltán

HozzászólásSzerző: kojak » 2012.10.17. 18:42

foxpro írta:
kojak írta:Mi vagyunk a rendezők.
FT-ek vagyunk ,de lövünk mi is .Aki FT-és akar jönni szívesen látjuk nevezésdíj nélkül ,mert az MK. kupák légyszáma drasztikusan le csökkent. Ha már pályát építünk legyen ki használva. Ebéd mindenkinek lesz aki igényli.

Mint írod FT-sek vagytok, de senki nem jött tőletek az FT OB-ra!
Most meg csodálkozol, hogy hft mk-ra kevesen mennek?
Valószínűleg ugyanaz az oka, amiért ti sem mentek
máshova. Úgyhogy elég a helyiek felé intézni egy ilyesmi körkérdést, az ok felkutatására...

Hát csodálkozom mert az FT -HFT ugye nem egy kategória.Tehát csodálkozom.
kojak

HozzászólásSzerző: paja » 2012.10.17. 19:05

Ez mind nagy kamú!

1. Mindenki telekocsival jön , aki nagyobb távolságról érkezik!
2. Akinek tényleg nehezére esik az ut/ verseny díj az sosem jött egyedül, általában hozzák!/
( vagy összedobják, vagy ingyen utazik)!
3. Ha felvan dobva nyeremény akkor megtelik a zseb, lesz kedv, nem számít az utazásra fordított összeg! Lásd HW kupa volt ott mindenki mindenhonnan Nyugatról - Keletről!

Tehát nem a pénzen múlik!! Be kell vallani férfiasan leszarom, unom , nincs érdekem elmenni!
Én nagyon haragszom azokra akik nem tiszteltek meg az OB-n minket, pedig mi minden versenyen legalább 2 fő vel képviseltetjük magunkat! ( összesen 12 vagyunk).

Én megint csak a GAGA példáját hoznám fel,
Vonattal ment Debrecenbe!

De mikor valami fontos dologról kell dönteni, akkor százával jönnek a kibicek és beszélnek a semmiről! És a nagy létszámú tagjaik miatt a dafke döntéseikkel , szavazásaikkal megpróbálnak keresztbe tenni. Holott tudják hogy nem fognak versenyre járni és nekik mindegy!
A másik fele a brigádnak pedig csak a jól bevált fixen telepített pályákra járnak, ahol kvázi felügyelet nélkül azt csinálnak amit akarnak!
De ha egyszer részt vesznek egy szabályos kereteken épülő versenyen, és szol nekik az ember, hogy ezt így nem szabad megsértődik, és a szitkozódása után nem fog eljárni ( szöv.)versenyekre.
Pl: A múltkori versenyen egy csapat a fele pályát lőtte meg mert id:
"Nekünk a sárga madzagos célokat kel lőni ugye ?" ( É s csak a sárga színű madzagost lőtték !)
Nem tudták mi a kék - sárga cél! Ez nem az ő hibájuk, eddig nem mint versenyzőkre tekintettek rájuk ,hanem létszámra!
Tehát amíg mi nem teszünk a szövetségért, ne is várjunk semmit!
Reméljük az egyesületek a jövőben nagyobb létszámmal jönnek majd, és akik versenyt rendeznek azok színvonalas fordulókkal várják a sporikat!

VÉRNYÚL
:evil:
SCHMIDT & BENDER FOREVER
Anschütz 9015 FT

Szaros MARCH
paja
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: kojak » 2012.10.17. 20:15

paja írta:

"Tehát amíg mi nem teszünk a szövetségért, ne is várjunk semmit!"

Akkor hogy is van ez? Mi vagyunk a szövetségért, vagy a szövetség van értünk?
kojak

HozzászólásSzerző: paja » 2012.10.17. 20:43

kojak írta:
paja írta:

"Tehát amíg mi nem teszünk a szövetségért, ne is várjunk semmit!"

Akkor hogy is van ez? Mi vagyunk a szövetségért, vagy a szövetség van értünk?

Attila barátom!
A szövetség mi vagyunk, te én , mi. Ha nem teszünk semmit, nem is lesz szövetség!
Nagyon szeretném, ha ésszerű közös nevezőre jutna mindenki!
A távolság nem akadály!!!!!!!

VÉRNYÚL
:evil:
SCHMIDT & BENDER FOREVER
Anschütz 9015 FT

Szaros MARCH
paja
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Maximus » 2012.10.18. 08:39

:respect: "Ha az a sólyom nem motíváló, akkor semmi." :respect:
Maximus
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: kojak » 2012.10.20. 18:12

Eredmények:
V.M. 7,5J:
1. Ratskó Viktor 120p
2. Balla Zsolt 115p
3. Orosz János 113p
4. Vajdovics Miklós 105p
5. Szomjú Zsolt 104p
6. Sipka Péter 104p
7. Kincse Attila 103p
8. Magyari Oszkár 102p
9. Mészáros Attila 101p
10. Derdák Szabolcs 100p
11. Németh Zsolt 94p
12. Sákovits László 62p
13. Hegedűs Ferenc 54p
14. Makrai Zoltán 52p

Összevont ifjúsági:
Szomjú Tamás 103p

16J:
Talabér Zoltán 91p
Bognár László 90p
kojak

HozzászólásSzerző: Orosz Jankó » 2012.10.20. 18:55

De jó lenne de Szabó Zoli 114 ponttal megelőzött.
nyílt irányzékos csúzli
Orosz Jankó

HozzászólásSzerző: kojak » 2012.10.20. 19:42

Eredmények:
V.M. 7,5J:
1. Ratskó Viktor 120p
2. Balla Zsolt 115p
3.Szabó Zoltán 114p
4. Orosz János 113p
5. Vajdovics Miklós 105p
6. Szomjú Zsolt 104p